Maisto produktai padedantys pagerinti akis

Tikriausiai bent kartą gyvenime girdėjote sakant: „Valgykite daugiau morkų! Tai pagerins jūsų regėjimą“.

Morkos, o tiksliau jose esantys vitaminai, yra svarbūs jūsų akių sveikatai. Tyrimai rodo, kad penki maisto produktai gali padėti išvengti kataraktos, akies lęšiuko drumstumo, akių sausumo ir glaukomos. Jie taip pat gali apsaugoti nuo su amžiumi susijusios geltonosios dėmės degeneracijos, kuri yra dažniausia vyresnio amžiaus žmonių negrįžtamo regėjimo praradimo priežastis.

Valgykite daugiau šių maisto produktų, kad padidintumėte savo akių sveikatą.

Morkos

Morkose yra beta karotino, kurį organizmas naudoja vitaminui A gaminti. Vitaminas A svarbus jūsų akių sveikatai. Be jo arba nepakankamas vitamino A kiekis gali sukelti akių sausumą, ragenos randus, naktinį aklumą ir regėjimo praradimą.

Lapiniai kopūstai

Tamsiai žaliose lapinėse daržovėse, tokiose kaip lapiniai kopūstai, špinatai ir brokoliai, gausu antioksidantų liuteino ir zeaksantino, kurių didelė koncentracija yra tinklainėje. Šie antioksidantai veikia kaip filtras ir apsaugo tinklainę nuo žalingos mėlynos šviesos.

Raudonieji pipirai

Oranžiniuose ir raudonuosiuose vaisiuose ir daržovėse, pavyzdžiui, raudonuosiuose pipiruose, apelsinuose, braškėse, brokoliuose ir kiviuose, yra vitamino C, kito antioksidanto, kuris gali padėti užkirsti kelią kataraktos vystymuisi.

Lašiša

Žuvyje, ypač lašišoje, gausu omega-3 riebalų rūgščių. Omega-3 riebalų rūgštys padeda pagerinti tinklainės regėjimą ir gali padėti išvengti akių sausumo. Daugiausia omega-3 turi lašišos, sardinės ir silkės, tačiau plekšnės, otai ir tunai taip pat yra geri šaltiniai.

Austrės

Austrės yra prikrautos cinko, kuris gali sulėtinti su amžiumi susijusios geltonosios dėmės degeneracijos progresavimą. Cinko taip pat yra kalakutienoje, kiaušiniuose, žemės riešutuose ir sveikuose grūduose.