Devyniose valstijose parduodami šokoladiniai saldumynai atšaukiami dėl pavojingų alergenų

Sužinosite
Viena šokolado partija, kurios atšaukimas prasidėjo dar gruodį, neseniai buvo perklasifikuota kaip aukščiausio rizikos lygio. Tokį sprendimą priimta dėl to, kad vartojant šiuos gaminius gali kilti pavojingų sveikatos pasekmių žmonėms, turintiems maisto alergijų.
Kokie alergenai gali būti šiuose produktuose
Šiuose šokolado gaminiuose aptikta nedeklaruotų dažniausiai pasitaikančių maisto alergenų: pieno, sojų, kviečių, sezamo bei migdolų. Be to, kai kuriuose produktuose gali būti sintetinių maistinių dažiklių, tokių kaip FD&C #6.
Pavojus alergiškiems žmonėms
Žmonėms, kuriems pasireiškia stipri alerginė reakcija maisto produktams, šių saldumynų paragavimas gali baigtis gyvybei pavojingu anafilaksiniu šoku. Tokios reakcijos gali būti staigios ir grėsmingos.
Kur ir kaip platinti atšaukti gaminiai
Įspėjimas dėl šokolado palietė platų prekybos tinklą. Iš prekybos pašalinti produktai buvo platinti įvairiose valstijose tiek įprastose, tiek internetinėse parduotuvėse, taip pat firminėje parduotuvėje Suisun Valley regione ir Boa Vista Orchards prekybos vietoje. Net kelios pakuočių rūšys buvo paženklintos trūkstama informacija apie galimus alergenus.
Pakuočių aprašymai
- Skaidrios plastikinės pakuotės su užtrauktuku, kurių dydžiai: 226 g, 450 g, 900 g ir 2,26 kg. Priekyje išskirtinė ryškiai geltona etiketė, gale nedidelė balta etiketė su barkodu.
- Juodojo šokolado abrikosai supakuoti dviejų tipų plastikinėse dėžutėse su balta arba geltona etikete priekyje ir maža balta etikete su barkodu gale.
- Vaisių rinkiniai pateikiami krepšeliuose su geltona etikete, kurioje nurodytas gaminio pavadinimas gale.
- Sviestinės tofinės migdolai – permatomoje 170 g plastikinėje pakuotėje su balta etikete, pažyminčia produktą.
Kaip buvo pastebėta problema
Išaiškinta, kad kai kuriems gaminiams trūko žymėjimo apie alergijų pavojų – apie tai įmonę informavo atlikus patikrinimą. Tai paskatino gamintoją savanoriškai inicijuoti atšaukimą, siekiant pašalinti riziką ir atnaujinti etiketes pagal galiojančius ženklinimo reikalavimus.
Veiksmai jautriems vartotojams
Žmonės, kurie netoleruoja ar yra alergiški pienui, sojai, kviečiams, sezamui, migdolams ar sintetiniams dažikliams, turėtų nedelsdami nenaudoti šių produktų – juos rekomenduojama išmesti arba grąžinti į parduotuvę, kur jie bus pakeisti ar atgausite pinigus.
Jei įsigijote šokolado gaminių iš minėtų prekybos vietų ir žinote, kad jums gali būti pavojingi maisto alergenai, būkite itin atsargūs. Atsižvelgiant į tai, kad gauti produktai gali būti netinkamai paženklinti, geriausia jų nevartoti ir grąžinti ten, kur buvo įsigyti. Taip išvengsite galimos stiprios alerginės reakcijos.