Kaip atpažinti nagų grybelį: simptomai ir požymiai

0
22

Investicija į nagų ir pėdų priežiūrą – tai investicija į save. Kai skiriame laiko šiam procesui – mes išreiškiame meilę sau, o tai atsiliepia ne tik mūsų išvaizdai, bet ir bendram gyvenimo pasitenkinimui.

Nagų grybelis, mediciniškai vadinamas onichomikoze, yra dažna problema su kuria susiduria daugelis žmonių. Nors jis gali pasireikšti tiek ant kojų, tiek ant rankų nagų – dažniau pasitaiko kojų nagų grybelis. Laiku atpažinus simptomus ir požymius – galima užkirsti kelią tolesniam infekcijos plitimui ir išvengti rimtesnių sveikatos problemų. 

Nagų grybelio simptomai

Nagų grybelio infekcijos požymiai gali pasireikšti įvairiomis formomis – pradedant nuo nagų spalvos pokyčių, kuris yra vienas iš pirmųjų signalų. Nagai gali tapti geltoni, rudi arba net juodi. Infekcijos metu nagai taip pat gali pradėti storėti ir tapti trapūs, sukelti diskomfortą, ypač dėvint batus. 

Be to, grybelis gali paveikti nagų struktūrą, sukelti deformacijas, todėl nagai gali pradėti trupėti arba skilinėti. Sunkių atvejų metu nagas gali atsiskirti nuo nagų guolio sukeldamas skausmą ir diskomfortą. Aplink nagus gali pasireikšti uždegimas, kuris pasireiškia paraudimu, patinimu ir niežėjimu, o infekcijos atveju gali pasirodyti ir nemalonus kvapas, kylantis iš pažeisto nago. 

Šie simptomai reikalauja skubaus dėmesio ir gali rodyti, kad būtina kreiptis į specialistą. Nagų grybelio gydymas Vilniuje bus efektyvus, tačiau svarbiausia kuo greičiau kreiptis į specialistą.

Ką daryti, jei pastebite simptomus?

Jei pastebėjote bet kurį iš aukščiau išvardytų simptomų – svarbu kuo greičiau kreiptis į specialistą. Dermatologas ar podologas gali atlikti išsamią nagų ir odos apžiūrą, nustatyti infekcijos pobūdį ir paskirti tinkamą gydymą. Ankstyvas gydymas gali padėti užkirsti kelią tolesniam infekcijos plitimui ir sumažinti galimas komplikacijas, todėl nesiimkite gydymo savarankiškai ir leiskite profesionalams užtikrinti jūsų nagų sveikatą. Podologas Vilniuje ras patį geriausią gydymo metodą.

Grybelio prevencija

Nors nagų grybelis gali būti nemalonus ir varginantis, jo galima išvengti laikantis kelių paprastų higienos taisyklių. Pirmiausia, svarbu reguliariai prižiūrėti pėdų higieną – plaudami kojas kasdien ir kruopščiai sausindami jas, ypač tarp pirštų, galite sumažinti infekcijos riziką. Taip pat rekomenduojama dėvėti tinkamą avalynę, kuri leistų pėdoms kvėpuoti ir neperkaistų. Be to, naudokite asmeninius nagų kirpimo įrankius ir nesidalinkite jais su kitais, kad išvengtumėte galimo užkrato. 

Galiausiai, stenkitės vengti drėgnų aplinkų, ypač vaikščiojimo basomis viešose vietose, tokiose kaip baseinai ar dušai, nes jose grybeliai gali lengvai plisti. Laikantis šių paprastų taisyklių – galima žymiai sumažinti nagų grybelio riziką ir užtikrinti sveikas pėdas.

 

Komentarų sekcija išjungta.