Maisto produktai kurių reikia vengti
Sužinosite
Labai sunku atsisakyti kai kurių maisto produktų, nes jie gaminami, kad būtų skanūs mums. Galime girdėti iš kai kurių asmenų, kad tam tikrų produktų negalima valgyti, nors jie nėra blogi. Ką vieni laiko blogais maisto produktais, jums tai gali būti visai neblogi.
Vieni galvoja , kad pienas ir glitimas yra bloga produkcija, kadangi jos suvalgius pradeda strigti skrandis arba pradeda skaudėti galvą. Svarbiausia yra suprasti, kad maisto produktai, tokie kaip pieno produktai ir kviečiai yra dažni alergenai, o kai kurie žmonės tiesiog jų netoleruoja. Bet tai nėra faktas, kad ši maisto produkcija yra bloga visiems.
Visų žmonių kūnui gali reaguoti skirtingai, tačiau yra daug produktų, kurių siūloma vengti visiems. Kalba eina apie produktus kurie neteikia mums maistinės vertės, o kartais kelia pavojų žmonių sveikatai.
Konservuoti vaisiai sirupe
Šios rūšies vaisai yra skanūs. Tačiau juose yra naudojama labai daug cukraus. Kuomet vaisiai yra konservuojami sirupe, tai reiškia, kad į vaisius buvo pridėta daug cukraus. Vaisiai ir taip yra saldūs, todėl į juos nereikėtų dėti papildomo cukraus. Jei mėgstate konservuotus vaisius, prieš perkant rekomenduojama perskaityti sudėti ir įsitikinti, kad vaisiai buvo konservuojami 100% sultyse arba vandenyje. Kai taip yra konservuojami vaisiai, juose nėra pridėto cukraus.
Nepieniniai kavos kremai
Šiuose produktuose yra hidrintų aliejaus, miltelių pavidalo, arba ne pieno skystuose kremuose yra taipogi daug fruktozės kukurūzų sirupo, kuris gali pakenkti žmogaus kepenims, nes padidina kepenų riebalų kiekį ir dirbtinių saldiklių. Tai nereiškia, kad jums reikės atsisakyti kavos, tiesiog siūloma gerti juodą kavą arba nepieniškus kremus galite pakeisti migdolų, kokosų, avižų pienu arba ekologiškais grietinėlės kremais iš žolę šeriamų karvių.
Dietiniai limonadai
Dietiniuose limonaduose yra daug dirbtinių saldiklių, dėl kurių turėtumėte jų vengti. Šie saldikliai gali būti blogesni nei pats cukrus. Pagal mokslinius straipsnius, saldikliai buvo siejami su vėžiu ir su virškinimo trakto problemomis. Pagrindinė dietinių limonadų sudedamoji dalis buvo siejama su debeto išsivystymu.
Mažo riebumo riešutų sviestas
Riešutų sviestas puikiai tinkantis visiems, nes juose yra naudingų nesočiųjų riebalų. Kuomet riebalai buvo šalinami iš riešutų sviesto, tuomet ne tik sumažinate širdžiai naudingų riebalų kiekį, tačiau iš produkto galite gauti pr papildomo cukraus. Reikia nepamiršti ir užpildų ingredientų. Visi šie ingridientai pridedami, norint kompensuoti riebalų pašalinimą
Pirkdami riešutų sviestą, perskaitykite, kad jis būtų natūralus, o ingridientai turėtų būti tik trys: aliejus, žemės riešutai ir šiek tiek druskos.
Neekologiškos braškės
Šios braškės patenka į aplinkos darbo grupes ,,Dirty Dozen” maisto produktų, kurie yra užteršti pesticidais, kuomet auginamos tradiciniu būdu. Be aplinkos problemų, pagrindinė bėda yra , kad pesticidai gali neigiamai paveikti jūsų sveikatą. Maistas kuriame yra pesticidai, gali sutrikdyti mūsų endokrininę sistemą. Endokrininę sistemą ardančios medžiagos veikia prisijungdamos prie mūsų hormonų receptorių ir sukelia silpnesnį arba intensyvesnį poveikį, o tai trikdo žmonių hormonų funkcijas. Moteris tai pavojingiau, nes gali susidurti su rimtomis pasekmėmis, tokiomis kaip hormonų disbalansas arba skydliaukės problemos.
Vytinta mėsa
Kuomet darotės sumuštinių ir naudojate vytintą mėsą, sumuštinis atsiranda daug minusų. Ši mėsa yra siejama su keliomis problemomis, įskaitant ir pačią hipertenziją ir širdies ligas. Ji turi daug sočiųjų riebalų, natrio nitritų, kurie gali virsti kenksmingi uždegiminiai junginiai, kurie pakenkia žmogaus sveikatai.
Sulčių kokteiliai
Naminiai sulčių kokteiliai yra gerai, tačiau pirktiniuose dažniausia būna daug pridėtinio cukraus. Tai prideda daug nereikalingų kalorijų. Todėl pirkdami, įsitikinkite, kad jie yra 100%.
Spurgos
Spurgos dažniausiai yra gaminamos iš rafinuotų angliavandenių, kurie nesuteikia daug maistinės vertės. Jos įprastai yra kepamos, todėl prisedada dar trans-riebalų, kurie gali padidinti jūsų cholesterolio kiekį ir sumažinti gerojo cholesterolio kiekį. Todėl jūsų organizmams reikėtų vengti rafinuotų angliavandenių ir produktų, su kuriais jie yra gaminami.
Supakuoti sviesto skonio spragėsiai
Šie spragėsiai yra gaminami panaudojant dirbtinį sviesto kvapą, kuris gali sukelti žmogaus organizme uždegimą. Kuomet darote namuose spragėsius, kurie yra įpakuoti maišeliuose, jie dažniausiai yra supakuojami su cheminėmis medžiagomis. Rekomenduojame spraginti kukurūzus savo namuose, keptuvėje arba puode ant viryklės, bet nenaudokite maišelių.
Greitai paruošiami makaronai (bomžpakiai)
Vien žodis ,,greitai”, gali reikšti, kad jie nėra kokybiški. Juose yra naudojama natrio, o juose taip pat yra ir mononatrio glutamato. Jie reiškia pridėtinius skonio stipriklius, gaminant maistą. Taip pat gali padidinti ir mūsų alkio norą, o tai privers mus valgyti dar daugiau.
Energetiniai gėrimai
Ne paslaptis, kad dauguma geria energetinius vien dėl skonio, kadangi jie yra labai skanūs. Juose yra naudojama daugybė dirbtinių kvapiųjų medžiagų ir cukraus. Energitiniai gėrimai, kuriuose yra daug cukraus arba dirbtinių skonių, jie gali sukelti mums nepageidaujamus kūno uždegimus. Beveik visos įmonės neatskleidžia kokias dirbtines kvapesias medžiagas naudoja. Tarkime perkame braškių skonio energetinį gėrimą, bet mes nežinome kokios cheminės medžiagos buvo naudojamas, kad būtų išgaunamas braškių skonis.
Daugiau naudingų patarimų susijusių su mityba, galite rasti -> Mityba skiltyje