Produktai paliekantys alkanumo jausmą

0
303

Kruasanai

Nors dribsniai, sviestiniai ir kiti mieli pusryčiai puikiai tinka ryte prie kavos, jie yra žemi pagal sotumo indeksą. Tai reiškia, kad jie netenkina alkio ir yra turtingi riebalais bei baltuoju miltu, kuris suteikia papildomų kalorijų.

Jei norite pasirinkti pusryčius, kurie padėtų išlaikyti sotumą iki pietų, rekomenduojame rinktis maisto produktus, turinčius didesnį sotumo indeksą, pavyzdžiui, kiaušinį ant viso grūdo skrebučius. Tai suteiks baltymų ir grūdų maistinių medžiagų, kad galėtumėte jaustis sotūs ir energingi visą rytą.

Mažo riebumo jogurtas

Kruopščiau kramtant maistą, jis suteikia didesnį patenkinimą. Todėl jogurtas, kaip maistas, gali būti vertinamas kaip prastas, nes jo riebumo kiekis yra žemas. Be to, daugelyje neriebių jogurtų yra saldiklių, kurie gali padidinti kraujyje esančio cukraus kiekį.

Rekomenduojame rinktis paprastą, riebų jogurtą su granola, šviežiomis uogomis ir riešutais, kadangi tokio tipo jogurtas yra gausus skaidulomis, reikalauja daugiau kramtymo, ir yra sotus maistas, kuris suteikia ilgalaikį pasitenkinimą.

Bandelės

Ar jums kada nors kilo mintis apie skirtumą tarp pusryčių pyrago gabalėlio ar bandelės? Mitybos požiūriu, jų skirtumas yra minimalus. Abi produktų rūšys yra rafinuotų baltųjų miltų, cukraus ir riebalų šaltiniai, kurie suteikia daug kalorijų, tačiau nesotina ilgai.

Jei pavadiname jį bandele, tai vis tiek nepadeda pagerinti rytinių pasirinkimų. Rekomenduojame rinktis maisto produktus, kuriuose yra daugiau baltymų ir grūdų maistinių medžiagų, kad galėtumėte jaustis sotūs ir energingi visą rytą.

Balti ryžiai

Rafinuoti baltieji grūdai, tokie kaip baltyminiai baltieji ryžiai ar baltieji miltai, gali padidinti cukraus kiekį kraujyje, kuris po to greitai sumažėja, todėl vėl jaučiamas alkis. Rekomenduojame rinktis visiškai grūdintus ryžiųs, pvz., basmati ar ruduosius ryžius, kadangi jie turtingi skaidulomis, suteikia ilgesnį sotumo jausmą ir nekelia staigių cukraus lygio svyravimų.

Be to, svarbu neperkepti grūdų, kadangi per daug kepti maisto produktai taip pat gali sukelti skirtingus neigiamus poveikius organizmui.

Kiaušinio baltymai

Norint sumažinti kalorijų kiekį, yra paplitusi idėja neįtraukti kiaušinio trynio, o tik valgyti baltymus. Tačiau tai gali būti klaidinga prielaida, nes trynys yra vertingas maisto produktas, turintis aminorūgščių, reikalingų ląstelėms kurti. Be to, naujausi tyrimai rodo, kad sočiųjų riebalų ir cholesterolio kiekis visame kiaušinyje nėra blogas jūsų sveikatai ir tikriausiai nesukelia neigiamo poveikio.

Grūdai su dirbtiniais saldikliais

Dirbtinai saldinti maisto produktai dažnai naudojami tam, kad sumažintų cukraus kiekį. Tačiau reikia atkreipti dėmesį, kad tokie produktai dažnai turi paslėptą cukraus kiekį ir gali turėti poveikį cukraus kiekiui kraujyje, o tai gali padidinti alkį. Tai gali įvykti todėl, kad jūsų kūnas gali pradėti ieškoti kalorijų, kai jaučiate saldų skonį, bet gaunate tik maisto produktą be kalorijų.

Vaisių sultys

Dažnai vaisių sultyse trūksta skaidulų, kurios yra natūraliai randamos vaisiuose. Obuoliai ir vynuogės yra vaisiai, kuriuose yra daug skaidulų, o šios skaidulos leidžia jaustis sotiems ir sulėtina cukraus tekėjimą į kraują. Kai vaisių sultyse trūksta skaidulų, cukraus kiekis kraujyje gali greitai padidėti, o vėliau sumažėti ir sukelti alkį.

Balta duona

Jei jaučiatės nepatenkinti, kad jūsų mityboje nėra sveikų grūdų skaidulų ar maistinių medžiagų, galite lengvai spręsti šią problemą. Vienas iš paprastų būdų yra pakeisti savo mitybą ir pradėti valgyti viso grūdo duoną. Yra daugybė duonos rūšių, kurias galite rinktis, tokių kaip neapdoroti kviečiai, pumpernikelis, rugiai ar netgi kelių grūdų duona. Bandykite keletą skirtingų rūšių, kad galėtumėte nustatyti, kuri jums labiausiai tinka. Tai užtikrins, kad jūsų mityboje bus svarbių skaidulų ir maistinių medžiagų.

Skrudintos bulvės

Yra tiesa, kad bulvės yra maistingas maisto produktas, kuris gali patenkinti alkį geriau nei dauguma kitų maisto produktų planetos. Tačiau, jei norite išlaikyti jų maistinę vertę, rekomenduojama jas virti, o ne kepti ir jokiais būdais nekepti su dideliu kiekiu aliejaus ir druskos, nes šie priedai gali sumažinti jų maistingumą. Be to, dažnai keptose  bulvėse yra daugiau riebalų ir druskos nei natūraliose, neapdorotose bulvėse.

Alkoholis

Kai kartu su draugais pasimėgaujate pora gėrimų vietiniame bare, gali atsitikti, kad nebesijaučiate suinteresuoti savo vakarienės planų, kurie apima sveiką garuose virtos žuvies ir brokolių patiekalą. Tokioje situacijoje jums gali atrodyti lengviau užsakyti mėsainį su sūriu ir papildyti jį bulvytėmis. Tačiau turėtumėte žinoti, kad tyrimai rodo, jog alkoholio vartojimas dažnai sukelia didesnį apetitą, dėl ko greitai praryjate daugiau kalorijų.

Spurga

Šis maisto produktas yra tikra cukraus bomba, kuri kaupia kalorijas, tačiau neturi jokios mitybos vertės. Jose yra daug baltųjų miltų, kurie greitai virsta cukrumi organizme. Be to, glazūra dar labiau padidina cukraus kiekį kraujyje ir gali sukelti cukraus kiekio kraujyje svyravimus. Nepaisant to, kad šis produktas yra labai maistingai nevertas ir neturi jokios maistinės vertės, tai greičiausiai neprisotins jus, o sukels tik dar didesnį alkį.

Limonadai

Tyrimai rodo, jog žmonės, kurie geria gazuotus gėrimus, gauna daugiau kalorijų per dieną. Mokslininkai mano, kad tai gali būti dėl to, kad limonado gėrimas sukelia alkio jausmą ar kažkaip trukdo jaustis soties jausmui. Taip pat teoriškai įmanoma, kad limonado gėrime esantis cukrus gali dar labiau paskatinti smaližių saldžiausio skonio jausmą.

Komentarų sekcija išjungta.