Kokio tipo odontologas tinkamas jums?

0
280

Be odontologo, odontologų komandoje taip pat yra dantų higienistai, dantų padėjėjai ir dantų technikai. Šie žmonės yra odontologų komandos nariai, padedantys odontologui teikti burnos sveikatos paslaugas.

Dantų higienistai

Dantų higienistas pas odontologą gali būti naudingas jūsų dantims, dantenoms ir bendrai sveikatai. Šie specialistai yra gerai išsilavinę, apmokyti ir licencijuoti. Jie pataria pacientams, kaip išvengti dantenų ligų, dantų ėduonies ir kitų burnos sveikatos problemų. Jie taip pat padeda pacientams susikurti burnos higienos rutiną, kurią jie gali naudoti namuose.

Burnos higienistai dirba įvairiuose burnos kabinetuose, įskaitant klinikas, skirtas nepakankamai aptarnaujamiems gyventojams. Jie atlieka valymo darbus, moko pacientus apie burnos sveikatą, siūlo kitas terapines paslaugas. Jie taip pat gali paruošti diagnostinius tyrimus odontologams.

Be praktikos odontologo kabinete, burnos higienistai gali dirbti ligoninėje, slaugos namuose ar kitame bendruomenės sveikatos centre.

Dantų higienistai yra apmokyti atlikti įvairias procedūras, įskaitant apnašų šalinimą, fluoro naudojimą ir rentgeno spindulių kūrimą. Taip pat atlieka dantų balinimo procedūras.

Gydytojai ortodontai

Nesvarbu, ar jus domina kosmetinė ar medicininė burnos priežiūros pusė, turėtumėte susitarti su ortodontu. Jie galės nustatyti ir ištaisyti visas jūsų dantų ir žandikaulio problemas. Galite sutaupyti laiko ir pinigų, leisdami sunkų darbą atlikti ortodontui.

Gydytojai ortodontai yra apmokyti išmanyti ir žinoti naujausias technologines pažangas. Jie taip pat gali diagnozuoti ir gydyti problemas, kurių įprastas odontologas nepastebėtų. Jų mokymas orientuotas į tinkamą dantų, žandikaulio ir kitų veido bruožų nustatymą.

Ortodontai taip pat mokomi žinoti smulkesnes detales. Jie galės nustatyti ir rekomenduoti tinkamiausią procedūros laiką ir kainą. Jie galės pasakyti, ar reikia breketų ar kitokio tipo prietaiso dantims tiesinti.

Nesvarbu, ar jus domina kosmetinė burnos priežiūros pusė, ar ruošiatės vestuvėms, ortodontas gali padėti. Jie gali atlikti dantų ištraukimą ir kitas procedūras, kad ištaisytų netinkamus dantis. Jie taip pat galės rekomenduoti būdų, kaip pagerinti jūsų šypseną. Jie netgi gali rekomenduoti pinigų taupymo strategijas, kurios padės išlaikyti jūsų šypseną kuo puikiausią.

Nors ir odontologai, ir ortodontai siūlo tas pačias paslaugas, yra skirtumų. Nors ortodontai yra apmokyti teikti platų burnos ertmės paslaugų spektrą, dauguma odontologų siūlo tik pagrindines odontologijos paslaugas. Jie taip pat gali dirbti su ortodontu, kad suteiktų priežiūrą.

Nors ir odontologai, ir ortodontai gali jums padėti esant burnos problemoms, ortodontas yra labiau kvalifikuotas specialistas. Nors jie negali gydyti kiekvienos burnos sveikatos problemos, jie gali atlikti svarbiausias procedūras.

Jie gali teikti paslaugas, kurios gali padėti jums ilgus metus išlaikyti gražią dantis ir šypseną. Nesvarbu, ar domitės kosmetinėmis, ar medicininėmis procedūromis, santykiai su ortodontu gali padėti išsaugoti dantų vientisumą ilgus metus.

Nors ortodontas yra apmokytas pasiūlyti geriausias naujausias technologijas, odontologas gali padėti jums išlaikyti gerą dantų ir burnos sveikatą. Jie taip pat gali teikti paslaugas, susijusias su vainikėliais, šaknų kanalais ir kitomis burnos sveikatos problemomis.

Burnos chirurgai

Paprastai tariant, burnos chirurgai yra odontologai, nuėję toliau nei bendrieji odontologai. Tai reiškia, kad jie praėjo platesnę mokymo programą ir geriau gali gydyti sudėtingas žandikaulio ir veido problemas.

Jie taip pat gali atlikti sudėtingas kaulų ir dantenų audinių chirurgines procedūras. Taip yra todėl, kad burnos chirurgai yra specialiai apmokyti ir aprūpinti anestezijos įranga. Jie gali legaliai atlikti bendrąją anesteziją ir vidutinio sunkumo sedaciją pacientams. Jie taip pat gali atsiskaityti už šią paslaugą.

Burnos chirurgai gali atlikti daugybę procedūrų, įskaitant burnos vėžio gydymą. Tai svarbios paslaugos, nes daug žmonių, kuriems diagnozuotas burnos vėžys.

Burnos chirurgai taip pat gali būti kviečiami atlikti veido rekonstrukciją po to, kai pacientas buvo gydomas vėžiu. Jie taip pat dažnai kviečiami taisyti lūžusius žandikaulius ar veido kaulus.

Nors šie padėjėjai gali atlikti smulkias procedūras odontologo kabinete, burnos chirurgai turi papildomą mokymą ir patirtį, kad galėtų atlikti įvairias procedūras. Jie gali atlikti įvairias pacientų chirurgines procedūras, įskaitant išminties dantų šalinimą, dantų implantus, kaulų transplantacijas ir korekcinę žandikaulių operaciją.

Burnos chirurgai taip pat gali būti kviečiami atlikti sudėtingas veido operacijas, tokias kaip gomurio skilimo ar akiduobės operacija. Jie taip pat gali atlikti smulkias operacijas, tokias kaip danties ištraukimas, ir šaknų kanalus.

Komentarų sekcija išjungta.